Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Team Visma | Lease a Bike komt openingsrit Gree-Tour of Guangxi zonder kleerscheuren door

Team Visma | Lease a Bike komt openingsrit Gree-Tour of Guangxi zonder kleerscheuren door

Team Visma | Lease a Bike heeft zich tijdens de eerste rit van de Gree-Tour of Guangxi niet kunnen mengen in de strijd om de ritzege. Mick van Dijke was in de massasprint met een negentiende plaats uiteindelijk de best geklasseerde renner van de Nederlandse formatie.

Het peloton moest op de openingsdag van de laatste WorldTour-rittenkoers van het jaar viermaal een lokale ronde van zo’n 35 kilometer afleggen. Helemaal vlak was het parcours niet, want iedere omloop had een aantal korte, maar venijnige heuveltjes voor de renners in petto.

Twee renners kozen al vroeg het hazenpad, waarvan de laatste pas op twee kilometer van de streep werd ingerekend. Team Visma | Lease a Bike, dat met Milan Vader de regerend eindwinnaar in de gelederen heeft, trachtte in de persoon van Van Dijke mee te spurten, maar verder dan een plaats op de tweede rij kwam de ploeg niet. De Belg Lionel Taminiaux ging uiteindelijk met de ritzege aan de haal.

"Misschien kunnen we in een van de vlakke etappes voor een verrassing zorgen"

Frans Maassen

“We missen Olav Kooij natuurlijk heel erg”, vertelt ploegleider Frans Maassen. “Het lijkt erop dat er misschien wel vijf massasprints te verwachten zijn deze week. Dan is het een aderlating als je sprinter er door een blessure niet bij kan zijn. De koersomstandigheden zijn anders dan we in Europa gewend zijn, het is namelijk drukkend warm. Ik verwacht dat het niet altijd een makkelijke koers zal zijn om te controleren voor de sprintersploegen. Misschien kunnen we in een van de vlakke etappes voor een verrassing zorgen. Dag vijf staat in ieder geval omcirkeld in onze agenda. Dat lijkt op voorhand een dag voor de klassementsmannen te worden. We hopen dan met Milan een mooi resultaat te bereiken.”

Gerelateerde updates