Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Team Visma | Lease a Bike komt twaalfde Vuelta-etappe zonder problemen door

Team Visma | Lease a Bike komt twaalfde Vuelta-etappe zonder problemen door

De twaalfde etappe in de Ronde van Spanje leverde geen problemen op voor de geel-zwarte brigade. Wout van Aert en Edoardo Affini toonden hun aanvalslust in de beginfase. Sepp Kuss finishte in de groep der favorieten, op ruime afstand van ritwinnaar Pablo Castrillo.

Halfweg de Vuelta a España kregen de renners de kortste rit in lijn voorgeschoteld. Het peloton vertrok in Ourense voor zo’n 137 kilometer. Na een heuvelachtige start was de slotklim naar skioord Manzaneda de scherprechter.  

Van Aert en Affini probeerden tot enkele malen toe een ontsnapping op te zetten. Steeds werden hun vluchtpogingen teruggefloten door het peloton. Even later bleek een versnelling van tien renners zonder leden van Team Visma | Lease a Bike wel succesvol. Het peloton gunde de tien een ruime voorsprong. Uiteindelijk bleek Castrillo de sterkste. Een emotionele overwinning voor de Spaanse ploeg, die voor de start van de etappe het overlijden van hun oprichter bekendmaakte.  

"Mooi voor Castrillo en zijn ploeg"

Wout van Aert

“Ik heb geprobeerd om mee te zitten in de ontsnapping, maar ik miste de versnelling om de sprong naar voren te maken”, reageert groenetruidrager Van Aert na afloop. “Eenmaal terug in het peloton kon ik me sparen met het oog op de komende etappes. Verder is het mooi voor Castrillo en zijn ploeg dat ze hier een etappe winnen. Ze proberen zich elke dag te tonen in de kop van de koers, dus ze verdienen deze beloning voor al hun werk absoluut.”  

Ploegleider Marc Reef: “Het was opnieuw een lastige start met het lange gevecht voor een plek in de vlucht van de dag. Het doel was om Wout mee te sturen, maar helaas waren we niet bij machte om dat te doen slagen. Eenmaal de kopgroep was gevormd, verlegden we onze focus naar Sepp Kuss. Enkele renners, waaronder Cian Uijtdebroeks, hebben hem lang kunnen beschermen op de slotklim. Uiteindelijk gebeurde er niets in de groep der favorieten. Morgen wacht er opnieuw een rit voor de klassementsrenners. Ons doel zal zijn om Sepp opnieuw zo lang mogelijk bij te staan.” 

Gerelateerde updates