Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Team Visma | Lease a Bike neemt groene trui mee naar huis uit Tour de France Femmes avec Zwift

Team Visma | Lease a Bike neemt groene trui mee naar huis uit Tour de France Femmes avec Zwift

De Tour de France Femmes avec Zwift van 2024 zit erop. Marianne Vos heeft namens Team Visma | Lease a Bike beslag gelegd op de groene puntentrui. Het is de tweede keer dat de 37-jarige renster het sprintklassement weet te winnen in de Ronde van Frankrijk.

“Het is een grote eer om opnieuw de groene trui in de Tour de France te mogen winnen”, is de eerste reactie van Vos. “Het was een behoorlijk zware week, waarin we als team enorm hebben gevochten. Toen de groene trui eenmaal een mogelijkheid werd, hebben we die kans met beide handen aangegrepen. Het feit dat ik de groene trui win, maakt me enorm blij en trots.”

Voor team manager Rutger Tijssen overheerst eveneens de blijdschap. “Het is heel knap dat Marianne opnieuw het puntenklassement weet te winnen. Daar heeft ze keihard voor gestreden. We hebben iedere dag een plan gemaakt om zoveel mogelijk punten te vergaren.”

"Het is een grote eer om opnieuw de groene trui in de Tour de France te mogen winnen"

Marianne Vos

Toch kende Team Visma | Lease a Bike deze week ook tegenslagen. “We wilden bijvoorbeeld ook mikken op een zo goed mogelijk klassement met Riejanne Markus”, stipt Tijssen nog eens aan. “Dat bleek er, ook vanwege fysiek malheur, helaas niet in te zitten. Het is echter heel knap hoe het team vervolgens heeft doorgeschakeld en met het winnen van de groene trui deze ronde alsnog met een succes afsluit. We hebben in de afgelopen week als een hecht team rondgereden, aanvalslust getoond en verantwoordelijkheid genomen.”

“Voor mij persoonlijk is de Tour de France misschien niet helemaal geworden wat ik er vooraf van had gehoopt, maar ik ben wel heel trots op het team”, vertelt Markus, die in de slotrit richting Alpe d’Huez meezat in de kopgroep. “Zelf had ik echt een doel gemaakt van deze wedstrijd. Ik kan niet ontkennen dat het voor mij is uitgedraaid op een teleurstelling, maar het is een geruststelling dat ik deze Tour nog met een fijn gevoel heb kunnen afsluiten”, doelt de Nederlandse op de slotrit en de winst van ploeggenoot Vos in het puntenklassement.

📸 Jered Gruber & Ashley Gruber

Gerelateerde updates