Powered by
Team Visma | Lease a Bike opnieuw in de aanval tijdens seizoensafsluiter in Gree-Tour of Guangxi

Team Visma | Lease a Bike opnieuw in de aanval tijdens seizoensafsluiter in Gree-Tour of Guangxi

De Gree-Tour of Guangxi zit erop. Daarmee is het wegseizoen van 2024 ten einde gekomen. Tijdens de laatste etappe van de Chinese rittenkoers koos Team Visma | Lease a Bike opnieuw voor de aanval, maar bleek een massasprint wederom onafwendbaar.

Tosh Van der Sande glipte al vroeg in de koers mee in een groep van zes. Door de aanwezigheid van Tim Wellens, die in het klassement binnen de minuut stond, kreeg het zestal nooit een grote voorsprong. Op een kilometer of vijf van het eind werden Van der Sande en zijn medevluchters teruggepakt.

Het einde van de Gree-Tour of Guangxi markeert ook het slot van het wielerseizoen. Voor Team Visma | Lease a Bike was het een seizoen met ups en downs, dat uiteindelijk 32 overwinningen en tal van fraaie ereplaatsen opleverde.

"Ik heb het de afgelopen tien jaar super naar mijn zin gehad"

Koen Bouwman

In China reden Johannes Staune-Mittet (uiteindelijk vijftiende in het algemeen klassement), Milan Vader, Mick van Dijke en Koen Bouwman hun laatste koers in het geel-zwart. “De laatste keer in het tenue van Team Visma | Lease a Bike, dat was toch iets speciaals”, aldus Bouwman. “Ik heb het de afgelopen tien jaar super naar mijn zin gehad en ben steeds goed ontvangen door alle mensen bij de ploeg. Natuurlijk ga ik dat missen. Iets wat ik nooit zal vergeten is het winnen van de grote rondes, waar ik twee keer zelf een onderdeel van mocht zijn. Dat is een uniek gevoel. Het palmares dat ikzelf heb opgebouwd had ik niet zonder de ploeg gekund. Daar ben ik hen nog steeds dankbaar voor. Gelukkig kon ik mijn periode hier nog afsluiten in Guangxi, want door een eerdere blessure stond deze race nog even op de tocht.”

Gerelateerde updates