Powered by
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
4/6 Ede › Ede 118km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Team Visma | Lease a Bike speelt bijrol in derde etappe Simac Ladies Tour

Team Visma | Lease a Bike speelt bijrol in derde etappe Simac Ladies Tour

Team Visma | Lease a Bike heeft een moeizame dag beleefd in de Simac Ladies Tour. In een door de wind geteisterde etappe miste de ploeg de slag en slaagde alleen Nienke Veenhoven erin deel uit te maken van de eerste waaiergroep. Lieke Nooijen, Anna Henderson en Riejanne Markus verloren kostbare tijd.

Zoals verwacht speelde de wind een grote rol in de derde etappe van de Nederlandse rittenkoers. Het peloton brak halverwege de koers in meerdere stukken en onder anderen Nooijen, Henderson en Markus hadden de slag gemist. Veenhoven was daarentegen bij de pinken en vertegenwoordigde de geel-zwarte brigade in de eerste waaiergroep.

Het verschil tussen de eerste en tweede groep schommelde lange tijd rond de dertig seconden, maar een samensmelting bleek er niet meer in te zitten. In de eindsprint toonde Wiebes zich wederom de snelste. Veenhoven kwam er in de sprint niet aan te pas en eindigde op de zestiende plek. Nooijen, Markus en Henderson verloren een kleine anderhalve minuut op de winnares.

"We hebben als ploeg de slag gemist en dat is natuurlijk heel teleurstellend."

Eva van Agt

"We hebben als ploeg de slag gemist en dat is natuurlijk heel teleurstellend. Nienke zat als enige in de eerste waaier, dus die heeft het goed gedaan", aldus Eva van Agt. Veenhoven deed in de eerste groep haar uiterste best om een goed resultaat te halen: "Vanaf de start ging het meteen op de kant. Omdat iedereen nog fris was, bleef alles bij elkaar."

"Halverwege ging het nog een keer vol op de kant en toen ontstond de kopgroep. Vanaf dat moment was het meerijden tot de finish. In de sprint heb ik gedaan wat ik kon, maar er zat niet veel meer op." Veenhoven weet dat er nog meer kansen aan zitten te komen. "Ik denk dat we de komende dagen voor een mooi resultaat kunnen gaan met de ploeg. Ik kijk er erg naar uit."

 / 

Gerelateerde updates