Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Team Visma | Lease a Bike speelt geen hoofdrol in finale Clásica San Sebastián

Team Visma | Lease a Bike speelt geen hoofdrol in finale Clásica San Sebastián

Team Visma | Lease a Bike kon geen rol van betekenis spelen in de finale van Clásica San Sebastián. Kersvers Vuelta a Burgos-winnaar Sepp Kuss finishte als eerste renner van de geel-zwarte formatie op afstand van winnaar March Hirschi.

Het peloton vertrok in San Sebastián voor 236 kilometer over glooiende wegen. Onderweg wachtte de renners de steile beklimmingen van de Jaizkibel, de Erlaitz en de Pilotegi. Daags na de slotetappe van de Vuelta a Burgos stond eindwinnaar Kuss opnieuw aan de start. De 29-jarige Amerikaan kreeg Jonas Vingegaard aan zijn zijde. Vingegaard reed zijn eerste wedstrijd na een rust- en trainingsperiode na de Tour de France.   

Onderweg voerden de Team Visma | Lease a Bike-renners de controle uit in het peloton. Aan de voet van de ultrasteile Erlaitz werd de laatste vroege vluchter ingerekend. Daar bleek al snel dat Vingegaard niet over het beste gevoel beschikte. De Deen verdween uit de kop van de koers en hij verliet even later de wedstrijd. Kuss maakte lang deel uit van een achtervolgende groep. Hij finishte uiteindelijk als 33ste.  

"We kunnen blij zijn met hoe we de wedstrijd hebben aangepakt"

Sepp Kuss

“Het was een zware dag”, reageert Kuss na afloop. “We namen verantwoordelijkheid als ploeg en dat deden we voortreffelijk. Een resultaat kwam er uiteindelijk niet uit, maar we kunnen blij zijn met hoe we de wedstrijd hebben aangepakt. In een finale als dit moet je over topbenen beschikken. Dat bleek vandaag jammer genoeg niet het geval. Nu neem ik even rust. Zo kan ik me optimaal voorbereiden op de start van de Vuelta. Daar kijk ik naar uit.”  

Ploegleider Marc Reef sloot zich aan bij Kuss: “We hadden een goed plan en we waren er klaar voor. Zoals vooraf afgesproken namen we onze verantwoordelijkheid in het peloton. Onder anderen Milan Vader en Julien Vermote leverden uitstekend werk om de kopgroep binnen schot te houden. Daarna reden Thomas Gloag en Dylan van Baarle een sterke klim van de Jaizkibel. Op de Erlaitz wilden we ons plan verderzetten, maar tijdens de beklimming bleken onze kopmannen simpelweg niet over de benen te beschikken. Dat is jammer, maar dat hoort er soms ook bij en dat moeten we accepteren.” 

 / 

Gerelateerde updates