Powered by
Team Visma | Lease a Bike Women kent moeilijke dag in vierde Touretappe

Team Visma | Lease a Bike Women kent moeilijke dag in vierde Touretappe

In de vierde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift finishten Riejanne Markus en Marianne Vos in een achtervolgende groep, op anderhalve minuut van ritwinnaar Puck Pieterse.

Vanuit Valkenburg trok het peloton zuidwaarts richting aankomstplaats Luik. De eerste heuveletappe in deze Tour werd omschreven als een mix tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De rensters werkten 122 kilometers af op de wegen en hellingen van de twee voorjaarsklassiekers.  

Na het overschrijden van de Nederlands-Belgische grens kreeg het peloton meteen de Mont-Theux en de Côte de la Redoute voorgeschoteld. Op de Côte de la Redoute zorgden de klassementsrensters voor een eerste schifting. Daar werden de krachtsverhoudingen meteen duidelijk. Op de laatste helling van de dag – de Côte de la Roche-aux-Faucons – versnelde Vollering opnieuw. Slechts drie rensters - waaronder ritwinnaar Pieterse - konden haar volgen. Markus en Vos finishten uiteindelijk op anderhalve minuut van het viertal.  

			© A.S.O./Charly Lopez
© A.S.O./Charly Lopez

“Dit was de etappe waar ik naar uitkeek”, zegt Markus na afloop. “Het is uitgedraaid op een teleurstelling. Tot halfweg koers zaten we op schema. We zaten goed gepositioneerd als ploeg en we deden wat we moesten doen. De meiden hebben heel veel werk voor me verricht onderweg, maar op de Redoute moest ik de anderen laten gaan. Dit was het hoogst haalbare vandaag.”  

“Ik kan de oorzaak van deze mindere dag nog niet verklaren”, voegt ze eraan toe. “Het is erg jammer dat het er niet in zat. Niet voor mij, maar helaas ook niet voor mijn ploeggenoten. Nu is het zaak om wat te rusten voor de etappe van morgen. Er komen zeker nog enkele ritten aan waar we iets kunnen tonen.” 

			© A.S.O./Charly Lopez
© A.S.O./Charly Lopez

Gerelateerde updates