Powered by
Topresultaat blijft uit voor Team Visma | Lease a Bike in Bretagne Classic

Topresultaat blijft uit voor Team Visma | Lease a Bike in Bretagne Classic

Team Visma | Lease a Bike heeft zichzelf in de Bretagne Classic niet kunnen belonen met een aansprekend resultaat. De formatie toonde zich in de persoon van Tiesj Benoot wel meerdere keren aan het front, maar het lukte de Belg en zijn teamgenoten niet om een resultaat te boeken. Marc Hirschi won de race.

Lang reed er een tweetal op kop in de koers van 260 kilometer. Het duo greep een aanzienlijke voorsprong die op het toppunt liefst 12 minuten bedroeg, maar op vijftig kilometer van de meet was die voorsprong al gesmolten als sneeuw voor de zon. 

Op dertig kilometer van de meer vond er een flinke schifting in het peloton plaats, waarbij Benoot zichzelf van een goede kant toonde. De Belg stak zijn neus in de finale uiteindelijk meermaals aan het venster, maar kon niet mee met de allesbeslissende demarrage van Hirschi. Benoot finishte uiteindelijk in de buik van de groep die net te laat kwam om de Zwitser tijdig in te rekenen.

"Helaas hebben we onze attractieve manier van koersen niet kunnen belonen met een resultaat"

Frans Maassen

“Helaas hebben we onze attractieve manier van koersen niet kunnen belonen met een resultaat”, spreekt ploegleider Frans Maassen na afloop. “Tiesj zat er in de finale een aantal keer goed bij. In de slotfase plaatse hij een aanval, waardoor ook Hirschi kon ontsnappen. Het is jammer dat Tiesj zelf niet mee kon glippen op het moment dat Hirschi aanging. Helaas kwam ook Mick niet meer in de positie om te sprinten.”

Gerelateerde updates