Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
Toptien-plaatsen voor Lemmen en Van Aert in achttiende rit Tour de France

Toptien-plaatsen voor Lemmen en Van Aert in achttiende rit Tour de France

Bart Lemmen en Wout van Aert finishten beiden in de top tien in de achttiende Tourrit. De Team Visma | Lease a Bike-renners werden zesde en negende na een dag in de aanval. De ritwinst in Barcelonnette was voor Victor Campenaerts. Met een zwaar slotweekend in het verschiet beleefden de klassementsrenners een rustige etappe.

Het peloton vertrok in Gap voor een 180 kilometer lange rit richting aankomstplaats Barcelonnette. Het heuvelachtige parcours wekte opnieuw de interesse van de vluchters. Na het startschot werd het opnieuw een strijd om in de kopgroep te geraken. Op de eerste helling van de dag – de Col du Festre – ontstond een ruime kopgroep van 36 renners met daarbij Wout van Aert en Bart Lemmen.  

De kopgroep werkte vervolgens samen de volgende beklimmingen af. Een alerte Lemmen reageerde onderweg enkele keren op een aanvalspoging. Uiteindelijk wisten Campenaerts, Matteo Vercher en Michal Kwiatkowski zich op de laatste helling los te rukken van de rest. Lemmen maakte deel uit van de achtervolgende groep, die net niet wist aan te sluiten met de drie koplopers. Het trio streed uiteindelijk om de ritzege. Lemmen finishte knap zesde. Van Aert eindigde kort daarna als negende.  

“Ik voelde me heel goed, maar het laatste uur was ik enorm aan het afzien”, reageert Tourdebutant Lemmen na afloop. “Door het vele werk onderweg was ik leeggereden. Ik bleef mezelf oppeppen om te blijven doorgaan. Toen de groep nog compleet was, reageerde ik op alle aanvallen om zo het ploegenspel te spelen in dienst van Wout. Even later kwam ik in een voordelige positie te zitten. Helaas konden we niet aansluiten bij de kopgroep, maar ik heb genoten van deze etappe.”  

"Bart was erg sterk vandaag. Het is mooi voor hem om een toptienplaats in de Tour te behalen"

Wout van Aert

Van Aert toonde zich opnieuw in de kop van de koers. “Ik moest even passen toen Kwiatkowski versnelde. Hij reed erg hard. Ik gokte even door niet te reageren op de versnelling van Campenaerts. Achteraf gezien mis ik daar een plaats in de juiste ontsnapping. Daarna was het een lange achtervolging. Mijn complimenten naar de drie koplopers die voorop wisten te blijven. Ook Bart was erg sterk vandaag. Het is mooi voor hem om een toptienplaats in de Tour te behalen”, aldus de Belg.  

De renners maken zich op voor een zwaar slotweekend in het zuiden. De klassementsrenners beleefden een relatief rustige dag in het peloton, dat op ruime afstand van de ritwinnaar over de streep kwam gereden. 

Gerelateerde updates