Powered by
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Tre Valli Varesine vroegtijdig stopgezet door extreme weersomstandigheden

Tre Valli Varesine vroegtijdig stopgezet door extreme weersomstandigheden

Door de hevige regenval werd Tre Valli Varesine gestaakt met nog 110 kilometers te gaan. De Italiaanse najaarsklassieker werd voor aanvang al ingekort, maar na iets meer dan een uur koers volgde de definitieve afgelasting.

 Regio Lombardije werd de laatste dagen getroffen door hevige regen. Voor de start van de tweehonderd kilometer lange eendagskoers besliste de organisatie dan ook om twee lokale ronden uit het parcours te schrappen. Het peloton vertrok vervolgens voor 168 kilometers, maar met nog 110 kilometers te gaan werd de wedstrijd definitief stopgezet in onderling overleg tussen de renners en de organisatie. 

"Je kon het asfalt niet meer zien en de putdeksels kwamen los"

ploegleider Marc Reef

 “Het was heel extreem”, reageert ploegleider Marc Reef. “De regen viel met bakken uit de lucht waardoor de wegen onder water kwamen te staan. In de afdalingen kon je het asfalt niet meer zien en de putdeksels kwamen los. Het was gewoon te gevaarlijk om op die manier door te koersen.” 

 “Iedereen wist dat het hard zou regenen vandaag. Voor de start werd er beslist om twee lokale rondes te schrappen, maar dat leek ons geen veiligere oplossing. Na de start gaven onze renners meteen aan dat ze het niet veilig vonden en dat ze wilden afstappen. Onder anderen Tiesj Benoot nam het voortouw in die beslissing. Hij ging, net als Tadej Pogacar, onderweg praten met de UCI-commissaris. De wedstrijd definitief staken was de juiste beslissing.” 

Gerelateerde updates