Powered by
it Giro dell'Emilia
World Tour 05 okt '24
1/1 Vignola › San Luca 215km
it Il Lombardia Under 23
Development Team 05 okt '24
1/1 Oggiono › Oggiono 170km
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
Uijtdebroeks en Kelderman tonen vechtlust en handhaven zich in top-10 Tour de Suisse

Uijtdebroeks en Kelderman tonen vechtlust en handhaven zich in top-10 Tour de Suisse

Cian Uijtdebroeks en Wilco Kelderman werden negende en twaalfde in de lastige vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. Het tweetal verloor - mede door een ongelukkige val die Kelderman ophield - wat tijd op de concurrentie voor het algemeen klassement.

De vroege vlucht sprokkelde in het eerste deel van de rit binnen een mum van tijd enkele minuten voorsprong bij elkaar. Uiteindelijk bleek die opgebouwde voorsprong voldoende voor de Noor Torstein Træen. Hij boekte de ritzege op de top van de Gotthard Pass.

Daarachter ontvouwde zich een eerste echt gevecht tussen de klassementsrenners. Uijtdebroeks en Kelderman zaten attent voorin in een uitgedunde groep toen een valpartij van een andere renner ook Kelderman verplichtte voet aan de grond zetten. De Nederlander was vervolgens genoodzaakt tot achtervolgen, een inspanning die veel kracht bleek te kosten.

Adam Yates gooide niet veel later de knuppel in het hoenderhok, waarna een afscheiding plaatsvond in de groep. Uijtdebroeks kon zijn wagonnetje net niet aanhaken en vocht zich met een viertal andere renners een weg naar de top. De Belg eindigde als negende in de daguitslag. 

Vlak achter Uijtdebroeks hervond Kelderman een goed tempo. De 33-jarige klimmer raapte een voor een de gelosten op, maar finishte ondanks zijn goede vorm slechts als twaalfde. Kelderman staat na de vierde etappe op de vijfde plaats in het klassement, vier plaatsen voor zijn ploeggenoot Uijtdebroeks.

"De verschillen zijn speelbaar"

Cian Uijtdebroeks

“Eigenlijk voelde ik me vandaag wel goed”, reageert Uijtdebroeks na afloop. “Het was de eerste lange inspanning sinds mijn opgave in de Giro d’Italia. Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt. Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen. Ondanks dat we iets verliezen, zijn de verschillen nog niet heel groot. In de komende dagen gaan we weer proberen wat op te schuiven in het klassement. Het was bijzonder spijtig om Wilco op deze manier te zien wegvallen uit de groep der favorieten. Hij heeft er nog hard voor gevochten en een hoop tijd goed gemaakt. We staan er beiden niet slecht voor, dus we kunnen in de komende dagen zeker nog iets gaan uitrichten. De verschillen zijn speelbaar.”

Gerelateerde updates