Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Valter prolongeert Hongaarse nationale titel

Valter prolongeert Hongaarse nationale titel

Attila Valter heeft zich voor het derde achtereenvolgende jaar tot Hongaars kampioen op de weg gekroond. De 26-jarige renner van Team Visma | Lease a Bike drukte na 170 kilometer zijn wiel net iets eerder over de streep dan Erik Fetter. Voor Valter was het zijn eerste overwinning van het seizoen.

Valter, die afgelopen woensdag op tien seconden naast de nationale tijdrittitel had gegrepen, kende niet zijn beste dag op de fiets. Maagproblemen speelden hem halverwege de wedstrijd parten. Nadat hij weer was aangesloten bij de eerste groep, koos hij meermaals voor de aanval.

Tevergeefs, want zijn landgenoten lieten hem als topfavoriet niet gaan. Uiteindelijk moest een sprint bepalen wie er met de nationale titel vandoor zou gaan. Valter zette die laat in en rekende na een bloedstollend duel af met Fetter. "Dit is misschien wel de mooiste tot nu toe", vertelt Valter trots. "Vorig jaar won ik na een lange solo en de eerste was heel overweldigend. Voor deze titel heb ik het hardst moeten knokken. Een geweldig gevoel."

"Het was een heel spannende strijd. Vlak voor de slotklim probeerde ik meerdere keren aan te vallen, maar mijn tegenstanders kwamen telkens terug. Vervolgens besloot ik te wachten op de sprint. Hoewel het maar een paar centimeter scheelde, was het net genoeg om Erik te verslaan", aldus Valter, die blij is dat hij nog een jaar in de rood-wit-groene trui mag rijden. "Ik ben er inmiddels heel erg gewend aan geraakt, dus ik ben blij dat ik hem nog een jaar langer mag dragen."

Valter boekte zijn eerste overwinning van het seizoen en bezorgde zijn ploeg de twintigste zege.

Foto's: Németh András

Gerelateerde updates