Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Van Aert grijpt leiderstrui na tweede plek in tweede Vuelta-etappe

Van Aert grijpt leiderstrui na tweede plek in tweede Vuelta-etappe

Wout van Aert is de nieuwe klassementsleider in de Vuelta a España. In de tweede etappe sprintte de 29-jarige Belg naar de tweede plek, wat hem de leidersplaats in het algemene klassement opleverde. Team Visma | Lease a Bike zag met Dylan van Baarle helaas een belangrijke pion de ronde verlaten.

Het peloton vertrok in Cascais voor 194 kilometer richting aankomstplaats Ourém. Twee vroege vluchters kregen ruimte van het peloton, maar het duo werd al op ruime afstand van de streep ingerekend. In het peloton raakte Van Baarle betrokken bij een valpartij. De 32-jarige Nederlander probeerde zijn weg nog verder te zetten, maar hij moest even later noodgedwongen de ronde verlaten. Een grote domper voor Van Baarle, die weer in actie kwam na een lange revalidatieperiode na zijn val in het Critérium du Dauphiné begin juni. De Nederlander bleek achteraf een breuk in zijn heup te hebben opgelopen. 

Ondertussen controleerde Team Visma | Lease a Bike de situatie in het peloton. Van Aert – die na de openingstijdrit op drie seconden stond in het algemene klassement – had een grote kans om de leiderstrui te veroveren. De sprint werd ingeleid door een sterke kopbeurt van Edoardo Affini. Uiteindelijk werd Van Aert nipt geklopt door Kaden Groves. Door zijn tweede plaats mocht de Belg na afloop wel de rode leiderstrui in ontvangst nemen.  

“Natuurlijk wilde ik erg graag de etappe winnen, maar de rode trui maakt ook iets goed”, reageert Van Aert. “Ik wist dat Groves een grote concurrent zou worden voor deze sprint. Edoardo trok de spurt geweldig aan, maar het was moeilijk om de sprint perfect te timen. Achteraf gezien bleek Groves sneller dan ik. Het was een verdiende zege voor hem. Verder is het jammer om Dylan te verliezen. Het is nooit fijn om zo’n nieuws te vernemen tijdens de wedstrijd. Hopelijk kan hij snel genezen.” 

Gerelateerde updates