Powered by
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
Van Aert komt net tekort voor zege in vijfde rit Vuelta a España

Van Aert komt net tekort voor zege in vijfde rit Vuelta a España

Wout van Aert heeft in de 5e rit van de Vuelta a España net naast zijn tweede ritzege gegrepen. De Belg van Team Visma | Lease a Bike kwam in de lange finishstraat in het snikhete Sevilla enkele centimeters tekort voor de winst, die naar de Tsjechische sprinter Pavel Bittner ging.

Het peloton zette daags na de eerste bergetappe in de brandende zon koers richting Sevilla. Twee Spanjaarden ontsnapten al vroeg in de rit, maar mede dankzij de werken van Team Visma | Lease a Bike mocht het tweetal nooit dromen van de ritwinst.

Op enkele tientallen kilometers van de streep gooide Van Aert zich bij een tussensprint in de strijd om punten voor de groene trui. De Belg verloor het nipt van concurrent Kaden Groves, maar zette zich zodoende op scherp voor de onvermijdelijke sprint in Sevilla.

In de lange en brede finishstraat ging Van Aert vroeg aan. Hij leek op weg naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta a España, maar dat was buiten Bittner gerekend, die vlak voor het eind diens wiel net iets eerder over de streep drukte. 

Na afloop analyseert Van Aert zijn sprint. “Het was er eentje op hoge snelheid. Om eerlijk te zijn, had ik iets meer tegenwind verwacht. Ik deed uiteindelijk wat ik in mijn hoofd had, en dat was de sprint beginnen vanuit het wiel van de concurrentie. Ik startte mijn sprint vroeg, en voelde uiteindelijk iemand langszij komen. Ik gooide mijn fiets wat vroeg naar voren, omdat ik een beetje in de war was met de schaduwen op de weg. Dat is een fout die makkelijk is gemaakt in het heetst van de strijd, maar ik denk wel dat het de etappe heeft beslist. Een dure fout”, erkent Van Aert.

"Ik gooide mijn fiets wat vroeg naar voren"

Wout van Aert

“Helaas kan ik er nu niets meer aan veranderen”, realiseert Van Aert zich, die er na de finish als de kippen bij was om ritwinnaar Bittner te feliciteren. “Hij heeft het vandaag uitstekend gedaan. Pavel kwam al vrij snel langszij, waarna het een echt gevecht werd tot op de streep. Het is duidelijk dat hij deze overwinning heeft verdiend. Het is in meerdere opzichten spijtig dat ik de ritzege net misloop, want ik had ook hele goede zaken kunnen doen in de strijd om het groen. Ik baal enorm van deze gemiste kans, maar het is wel een zege die Bittner heel erg toekomt.”

Gerelateerde updates