Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
Van Aert opnieuw tweede na actieve dertiende Tourrit

Van Aert opnieuw tweede na actieve dertiende Tourrit

Wout van Aert is voor de tweede dag op rij als tweede over de meet gekomen in de Tour de France. Nadat de Belg donderdag in de sprint nog achter Biniam Girmay eindigde, moest hij vandaag alleen zijn meerdere erkennen in landgenoot Jasper Philipsen. Jonas Vingegaard kwam veilig over de streep in het peloton.

Nadat in eerdere sprintritten weinig tot niets gebeurde, was dat vandaag wel even anders. Vanaf het vertrek in Agen was het gelijk vuurwerk in het peloton. Een groep van meer dan twintig renners koos de aanval, maar doordat de vaart er in het peloton in bleef, liep de vluchtpoging uiteindelijk op niets uit. 

Door de wind besloten enkele ploegen, met Team Visma | Lease a Bike in de hoofdrol, het op de kant te trekken. Het peloton scheurde hierdoor in stukken, waarbij de troepen van Team Visma | Lease a Bike goed bij de les bleken te zijn. 

Ondanks verschillende uitvalspogingen kwam er opnieuw een sprint, ditmaal van een uitgedund peloton. Van Aert zat uitstekend gepositioneerd in het wiel van ploeggenoot Christophe Laporte, die zijn teamgenoot enkele honderden meters voor de meet afzette. Van Aert anticipeerde op de sprint van Philipsen, kwam erg dichtbij, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. 

"Dit was een mooie dag"

Wout van Aert

“Dit was een mooie dag”, verklaart Van Aert na afloop. “Het was de gehele dag volop koers. Aan het eind zat ik perfect in het wiel van Christophe. Hij zette me uitstekend af. Misschien zat ik zelfs wel iets te ver van voren, want Jasper kon zo vanuit mijn wiel zijn sprint inzetten. Het is jammer dat ik opnieuw naast een etappezege grijp, maar er was vandaag simpelweg een iemand beter.”

Het peloton trekt morgen de Pyreneeën in. Vingegaard kijkt daar vast naar uit. “We naderen het terrein dat mij goed ligt. Vandaag was het een goede dag voor ons. We zijn allemaal veilig aan de finish gekomen en hebben geen tijd verloren. Het is nu zaak om te herstellen en morgen zo goed als mogelijk aan de start te staan. De komende twee etappes worden zwaar. We zullen zien wat we als team kunnen doen in de bergen.”

Gerelateerde updates