Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Van Aert sprint naar vierde plaats in tiende etappe Tour de France

Van Aert sprint naar vierde plaats in tiende etappe Tour de France

Wout van Aert is in de tiende Touretappe naar de vierde plek gesprint. In de straten van Saint-Amand-Montrond moest de 29-jarige Belg enkel Pascal Ackermann, Biniam Girmay en ritwinnaar Jasper Philipsen voor zich dulden.

Daags na de rustdag kregen de renners een vlakke etappe van 183 kilometers voorgeschoteld. Op een korte aanvalspoging in de beginfase na, voelde niemand zich geroepen om de vlucht van de dag te vormen. Het peloton reed vervolgens aan een eerder passief tempo richting aankomstplaats Saint-Amand-Montrond, waar een nieuwe massaspurt zijn opwachting maakte. Van Aert werd knap naar voren geloodst door lead-out Christophe Laporte, maar de Belg moest uiteindelijk drie renners voor zich dulden. 

“Ik ben tevreden met deze vierde plaats, al had ik zeker ook derde kunnen worden”, reageert Van Aert na afloop. “Ik zat goed geplaatst richting de cruciale bochten in de slotkilometers, maar daar liet ik me iets te veel weg drukken door de anderen. Achteraf gezien had ik daar andere beslissingen moeten nemen. Dat is zonde, want Christophe bracht me op een fantastische manier naar voren. Ik voelde me prima vandaag, maar het was dan ook geen uitdagende etappe.” 

Ploegleider Grischa Niermann blikt alvast vooruit op de lastige elfde etappe. “Morgen wordt een zware etappe met meer dan vierduizend hoogtemeters. De opeenvolging van beklimmingen in de laatste vijftig kilometers wordt slopend. Wat mij betreft ligt er een kans voor de ontsnapping, want zo’n rit is moeilijk te controleren. Het is een etappe die Jonas Vingegaard zou moeten liggen, maar hij kijkt logischerwijs meer uit naar de ritten in de Pyreneeën en de Alpen. Pas daar liggen de etappes die op zijn lijf zijn geschreven.” 

 / 

Gerelateerde updates