Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Etappe 1
Van Agt en Markus op tijd bij de les in eerste etappe Tour de Romandie Féminin

Van Agt en Markus op tijd bij de les in eerste etappe Tour de Romandie Féminin

De eerste etappe in de Tour de Romandie Féminin is uitgedraaid op een sprint. Eva van Agt en Riejanne Markus finishten in de voorste groep en gaan zonder tijdverlies het zware weekend in Zwitserland tegemoet. Elisa Balsamo won de eerste rit.

Vrijdagochtend klonk in het Zwitserse La Grande Béroche het startschot voor de derde editie van de Tour de Romandie Féminin. Na een rustige aanloop brandde de koers los op de beklimming van de Saint-Cierges. Team Visma | Lease a Bike Women miste de slag, probeerde het vervolgens tevergeefs met Van Agt, maar zag de voorste groep even later tot grote opluchting weer gegrepen worden. Een massasprint was uiteindelijk onvermijdelijk. De Italiaanse Balsamo ging met de dagzege aan de haal.

“Het is goed dat Eva en Riejanne in de voorste groep over de finish kwamen, maar al met al was het voor ons geen goede dag”, vertelt ploegleider Jos van Emden na afloop. “Het begin van de dag verliep wat rustig, en later werd er hard gekoerst. Hoewel we niet volledig mee konden doen op dat moment, heeft Eva zich knap hersteld en kwam ze dicht bij de kopgroep. We hadden graag eerder onze stempel gedrukt op de koers.”

"Eva heeft vandaag al laten zien dat ze goede plannen heeft voor het zware weekend"

Jos van Emden

De ploegleider weet dat er nog een zwaar weekend komen gaat in Zwitserland. “Morgen finishen we na een lange klim bergop. Eva heeft vandaag al laten zien dat ze goede plannen heeft voor het weekend. Morgen richting Vercorin wil ze kijken wat ze kan bereiken. Voor Riejanne is het een ander verhaal. Na een teleurstellend verlopen Tour de France Femmes is ze ook nog eens ziek geweest. We zijn blij dat ze hier weer de nodige kilometers in koersverband kan maken”, besluit Van Emden.

Gerelateerde updates