Powered by
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Tre Valli Varesine
World Tour 08 okt '24
1/1 Busto Arsizio › Varese 200km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Van Empel in de aanval in vijfde etappe Tour de France Femmes

Van Empel in de aanval in vijfde etappe Tour de France Femmes

Fem van Empel heeft haar huid duur verkocht in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift. De Nederlandse viel gaandeweg de rit aan en zat lang mee in een kopgroep van drie, maar moest samen met haar medevluchters capituleren op minder dan tien kilometer van de streep.

In het eerste deel van de rit lukte het ondanks een spervuur aan aanvallen niemand om weg te raken vanuit het peloton. Vlak na de eerste beklimming van de dag besloot Van Empel er samen met Julie Van de Velde vandoor te trekken. Het tweetal sloot aan bij de eveneens zojuist weggeglipte Loes Adegeest. De voorsprong werd nooit heel groot, maar het trio hield het mede vanwege de goede samenwerking vol tot in de absolute slotfase, die werd ontsierd door een massale valpartij in het peloton. 

“Ik hoopte al dat ik het zou maken tot in de vlucht van de dag”, vertelt Van Empel. “In het begin wilde het niet echt vlotten, maar samen met Julie lukte het uiteindelijk gelukkig toch. We werkten vervolgens met zijn drieën goed samen, waardoor we het lang volhielden. Helaas heeft niemand van ons drie het gered tot op de finishlijn. Ik probeer, ondanks de hectiek, te genieten van deze Tour de France. Dat lukt me aardig. Ik denk dat het een redelijke etappe was voor ons team vandaag.”

"Dit geeft ook weer vertrouwen richting de komende dagen"

Riejanne Markus

Riejanne Markus beleefde gisteren een mindere dag, maar de kopvrouw kende vandaag naar eigen zeggen een betere rit. “Het verliep vandaag allemaal volgens plan. In het eerste uur werd er heel hard gekoerst. Vervolgens ontvouwde zich een mooie situatie voor ons team, met Fem op kop. Helaas redde zij het niet tot aan de finish. Door de ontstane hectiek vanwege de valpartij konden Marianne Vos en ik de aansluiting helaas niet meer maken bij de eerste groep in koers. Dat is jammer, maar we zijn vooral blij dat we veilig aan de streep zijn gekomen. Dat geeft ook weer vertrouwen richting de komende dagen”, stelt Markus.

Ploegleider Jan Boven zag zijn team zichzelf oprichten na de mindere dag van gisteren. “Ik denk dat we vandaag vanaf de eerste minuut scherp waren. We hebben telkens meegestreden in de koers en onze verantwoordelijkheid gepakt. Het was een zware koers, waarbij we met Fem in de juiste ontsnapping zaten. Door de valpartij, waarbij ook Anna Henderson betrokken raakte, moesten we in de slotfase pas op de plaats maken. Ik heb vandaag een team gezien dat de koers hard heeft gemaakt en heeft gestreden voor wat het waard was.”

Gerelateerde updates