Powered by
Van Empel knokt zich naar tweede plek in Superprestige Ruddervoorde

Van Empel knokt zich naar tweede plek in Superprestige Ruddervoorde

Fem van Empel is tweede gewonde in de Superprestige van Ruddervoorde. De Nederlandse moest een week na haar eerste seizoenszege in Beringen vandaag Ceylin del Carmen Alvarado voor zich dulden, na een spannende cross.

Gedurende de wedstrijd ontvouwde zich een ware titanenstrijd tussen Van Empel, Alvarado, Lucinda Brand en Sara Casasola. In de slotfase versnelde Van Empel even, maar dat liet Brand niet begaan. Brand ging solo, maar werd uiteindelijk nog overvleugeld door Alvarado. Uiteindelijk wist Van Empel de sprint te winnen om de tweede plaats.

“De focus was niet optimaal aanwezig”, spreekt Van Empel na afloop. “Dat is niet goed, maar kan een keer gebeuren. Ik heb er eigenlijk niet echt een goede verklaring voor. Ik heb de voorbije tijd veel getraind en voelde me vandaag niet helemaal fris. Ceylin was vandaag absoluut de beste, zij heeft de overwinning meer dan verdiend. Ik heb in ieder geval alles gegeven en ben blij dat ik nog terug kon keren in de race en de tweede plaats kon grijpen.”

Van Empel rijdt in oktober nog twee veldritten. Komende dinsdag staat de 22-jarige aan de start van de avondcross in Woerden. Volgende week zondag geeft ze acte de présence in het Belgische Overijse.

Gerelateerde updates