Powered by
Van Empel vecht zich naar derde plek in Nacht van Woerden

Van Empel vecht zich naar derde plek in Nacht van Woerden

Fem van Empel is in de Nacht van Woerden als derde over de streep gekomen. De 22-jarige Brabantse kon in de Nederlandse avondcross lang mee in de strijd om de winst, maar door een kleine valpartij moest ze haar concurrenten in de laatste ronde laten gaan. Voor Van Empel is het haar derde podiumplaats van dit seizoen, in evenveel wedstrijden .

Na haar winst in Beringen en haar tweede plek in Ruddervoorde schoot Van Empel in haar derde cross van het seizoen uit de startblokken. De Nederlandse nam in de eerste ronde meteen de leiding en verhoogde samen met Lucinda Brand het tempo, wat resulteerde in een kopgroep van zes rensters.

De rensters in de kopgroep bleken aan elkaar gewaagd en begonnen gezamenlijk aan de voorlaatste ronde. Aan het begin van de laatste ronde maakte Van Empel een kleine fout, waar Brand en Marie Schreiber van profiteerden. In de achtervolging vocht Van Empel zich terug naar de derde plek.

"Samen met de andere rensters hebben we er een mooie race van gemaakt"

Fem van Empel

“Ik kwam hier om te winnen, maar ben realistisch over het feit dat dit niet altijd gaat”, blikt Van Empel terug. “Ik maakte een klein foutje in de voorlaatste ronde en heb het verschil daarna helaas niet meer kunnen dichtrijden. Afgelopen weekend ging het al best goed en ook vandaag heb ik met plezier gereden. Samen met de andere rensters hebben we er een mooie race van gemaakt.”

Met het Europees kampioenschap in het Spaanse Pontevedra staat over anderhalve week het eerste belangrijke doel van de Nederlandse op het programma. “In aanloop naar het kampioenschap rijd ik eerst de Koppenbergcross. Het is belangrijk om tussen de crossen goed te kunnen rusten om er een goede week van te maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Gerelateerde updates