Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Veenhoven sprint naar derde plek in voorlaatste etappe Simac Ladies Tour

Veenhoven sprint naar derde plek in voorlaatste etappe Simac Ladies Tour

Nienke Veenhoven is in de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour naar een derde plek gesprint. De 20-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike Women kon zich in de massasprint wederom meten met de beste sprintsters, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Lorena Wiebes, die de rit won.

Ondanks verschillende aanvalspogingen duurde het lang voordat er een ontsnapping ontstond. Na 65 kilometer koos één renster het hazenpad. Ze creëerde een voorsprong van ruim twee minuten, maar werd op vijftien kilometer voor de streep gegrepen door het jagende peloton, waarin de rensters van de geel-zwarte formatie zich meermaals van voren lieten zien. In de straten van Doetinchem sprintte Veenhoven vervolgens naar een knappe derde plek.

"Het was echt een supermooie koers”, blikt Veenhoven met een blij gevoel terug. "We hebben vanaf 85 kilometer voor de finish koers gemaakt met de ploeg door om en om aan te vallen. De massasprint was daardoor niet goed georganiseerd, wat in ons voordeel was. Ik werd door mijn ploeggenotes goed afgezet, waardoor ik naar een mooie derde plek heb kunnen sprinten."

"Als ik zie hoe de rensters zich vandaag als ploeg hebben neergezet, ben ik daar heel trots op"

Rutger Tijssen

Ook ploegleider Rutger Tijssen kijkt tevreden terug op de dag van vandaag. "In het eerste gedeelte gebeurde er weinig en was het vooral wachten tot de heuvelzone. Als ploeg hebben we in deze fase heel goed en aanvallend gekoerst, waardoor de koers ontregeld werd en wij met Nienke konden gaan sprinten en mee konden doen voor een goede klassering. Als ik zie hoe de rensters zich vandaag als ploeg hebben neergezet, ben ik daar heel trots op."

 / 

Gerelateerde updates