Powered by
Veenhoven sprint naar vierde plek in Konvert Koerse

Veenhoven sprint naar vierde plek in Konvert Koerse

Nienke Veenhoven heeft net naast een podiumplaats gegrepen in de Konvert Koerse. De 20-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike moest in de straten van Kortrijk haar meerdere erkennen in Sofie van Rooijen, Chiara Consonni en Daria Pikulik.

De derde editie van de Vlaamse eendagskoers eindigde zoals verwacht in een massasprint. Veenhoven werd in de laatste kilometers goed afgezet door haar teamgenoten, maar de jongeling kwam er in de eindsprint net niet aan te pas. "Het is altijd jammer als je net naast het podium valt, maar de andere drie waren gewoon sneller", is Veenhoven realistisch.

"Het was een heel hectische koers. Van tevoren hadden we bedacht om het op de kant te zetten, maar er stond te weinig wind. We gingen met een groot peloton het lokale circuit op en met nog twee rondjes te gaan, wist ik dat een sprint onvermijdelijk was. De meiden zetten mij in de finale goed af, waardoor ik in een goede positie aan de sprint kon beginnen. Helaas was het net niet genoeg voor het podium."

"Ik ben blij dat ik er opnieuw bij zit."

Nienke Veenhoven

Na haar derde plaats in de Egmond Cycling Race en haar vierde plaats in Kortrijk kan Veenhoven terugkijken op een goede week. "Ik ben blij dat ik er opnieuw bij zit en steeds meer kan vertrouwen op m’n sprint. De uitslag is er nog net niet, maar als team hebben we wederom goed gereden. Dat is altijd mooi."

Konvert Koerse

One day race

Uitslag

Gerelateerde updates