Powered by
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Veenhoven sprint naar vierde plek in tweede etappe Simac Ladies Tour

Veenhoven sprint naar vierde plek in tweede etappe Simac Ladies Tour

Nienke Veenhoven is in de tweede etappe van de Simac Ladies Tour als vierde over de streep gekomen. De 20-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike hoefde in de massasprint enkel Lorena Wiebes, Elisa Balsamo en Charlotte Kool voor zich te dulden. Lieke Nooijen behield haar tweede plek in het algemeen klassement.

De tweede etappe op Nederlands grondgebied was vooral voor Nooijen een bijzondere. Niet alleen omdat ze als nummer twee van het klassement de groene puntentrui mocht dragen, maar vooral omdat het startschot in haar woonplaats Coevorden werd gegeven. Na een tocht van 155 kilometer bereikte het peloton finishplaats Assen, waar gesprint ging worden om de dagzege.

Veenhoven werd goed afgezet door haar teamgenoten en bleef geduldig wachten op haar kans. In het kielzog van Wiebes hoopte ze een gooi te doen naar het podium, maar Kool bleef haar in de strijd om de derde plek nipt voor. "Het was een chaotische wedstrijd. Ik had verwacht dat de wind een grote factor zou gaan spelen, maar uiteindelijk bleef het peloton tot het eind bij elkaar", aldus Veenhoven.

"In dit veld mag ik hier zeker tevreden mee zijn."

Nienke Veenhoven

"In de finale hebben de meiden mij supergoed van voren gehouden en afgezet. Ik koos het wiel van Lorena en toen zij aanging, probeerde ik zo lang mogelijk vol te houden. Helaas eindigde ik net als vierde, maar in dit veld mag ik daar zeker tevreden mee zijn. Het is heel vet om je in zo’n sprint te kunnen meten met deze vrouwen. Ik kijk nu al uit naar de volgende dagen."

Nooijen, die haar tweede plek in het klassement behield, kijkt eveneens terug op een nerveuze dag. "Het was heel hectisch, de wind zorgde voor veel stress in peloton", vertelt ze. "Als team hebben we een goede koers gereden. We waren goed op elkaar ingespeeld en zaten telkens vooraan toen het brak. Dat Nienke uiteindelijk als vierde is geëindigd, is supermooi."

De jongeling verwacht morgen eenzelfde scenario. "Het wordt wederom een zware dag. Omdat er meer open stukken zijn, acht ik de kans groot dat er waaiers komen."

 / 

Gerelateerde updates