Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Vingegaard na koninginnenrit nog altijd aan de leiding in Ronde van Polen

Vingegaard na koninginnenrit nog altijd aan de leiding in Ronde van Polen

Jonas Vingegaard en Wilco Kelderman eindigden beiden in de top vijf in de koninginnenrit in de Ronde van Polen. In een sprint bergop met een elitegroep finishten de Team Visma | Lease a Bike-renners in dezelfde tijd als ritwinnaar Thibau Nys. Vingegaard gaat de slotetappe van zondag in als klassementsleider.

Op de voorlaatste dag van de Ronde van Polen kregen de renners de koninginnenrit tussen Wadowice en Bukovina Resort voorgeschoteld. Na een heuvelachtige openingsfase moesten de renners drie gecategoriseerde beklimmingen over. Klassementsleider Vingegaard startte de etappe met een voorsprong van negentien seconden op achtervolger Diego Ulissi.  

Na de start kozen drie renners voor de aanval. In het peloton deed Team Visma | Lease a Bike zijn deel van het werk in de achtervolging. Op zo’n vijftig kilometer van de streep zette Mick van Dijke samen met Tim Wellens, Tobias Foss en Archie Ryan de tegenaanval op. Even later wist het viertal de aansluiting met de kopgroep te maken.  

Aan de voet van de steile slothelling probeerde Archie Ryan, nu rijdend voor EF Education - Eastport en in het verleden doorgebroken in het Development Team van Team Visma | Lease a bike, het solo. Ondertussen reageerde Vingegaard alert op de tempoversnellingen in de groep der favorieten. Ryans poging werd op enkele kilometers van de streep tenietgedaan. Een kleine groep sprintte uiteindelijk om de zege. Op de hellende aankomststrook bleek Nys opnieuw de sterkste. Vingegaard en Kelderman finishten in dezelfde tijd als vierde en vijfde. In het algemeen klassement houdt Vingegaard een voorsprong over van dertien seconden op Ulissi. Kelderman blijft derde.  

"We deden het fantastisch"

Jonas Vingegaard

“Het was een lastige dag, maar we deden het fantastisch”, reageert Vingegaard na afloop. “De jongens reden ongelooflijk sterk. De slotmeters waren erg zwaar. Mijn felicitaties aan Nys, hij rijdt hier geweldig en gaat denk ik een mooie toekomst tegemoet. Mijn doel was om de leiderstrui te behouden en dat is met verve gelukt. In de sprintersetappe van morgen verwacht ik geen al te grote problemen meer, al moeten we alert blijven.” 

Gerelateerde updates