Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Vos grijpt groene trui na tweede plaats in heuvelachtige zesde Touretappe

Vos grijpt groene trui na tweede plaats in heuvelachtige zesde Touretappe

Team Visma | Lease a Bike heeft zich in de zesde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift opnieuw van zijn beste kant laten zien. Marianne Vos en Fem van Empel maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep van achttien rensters. Het tweetal werd uiteindelijk ingerekend door het peloton, maar Vos toonde zich op haar beurt niet teneergeslagen en sprintte uiteindelijk naar de tweede plaats, zo’n twintig seconden achter ritwinnaar Cédrine Kerbaol.

Team Visma | Lease a Bike miste de eerste slag van de dag en was daar overduidelijk niet content mee. De ploeg rekende een eerste kopgroep in en schoof vervolgens zelf mee in de persoon van zowel Vos als Van Empel, die zodoende voor de tweede dag op een rij ten aanval trok. 

Vos deed onderweg uitstekende zaken voor de groene trui door een tussensprint te winnen. De voorsprong van de vluchtgroep werd nooit veel groter dan twee minuten. Richting de top van de laatste beklimming van de dag was het gedaan met de aanwezigheid van het Nederlandse duo in de kopgroep. Vos werd overvleugeld door het peloton, moest lossen maar vocht zich uiteindelijk op karakter terug. In de finishstraat spurtte Vos naar de tweede plaats, wat haar ook weer een sloot aan punten voor de groene trui opleverde. In de etappe van zaterdag start Vos in de puntentrui, met 25 punten voorsprong op landgenoot Charlotte Kool. 

“Het was knokken vandaag”, erkent Vos na afloop van de rit. “Het was een loodzware dag. Ik stopte veel energie in het feit om mee te zitten in de aanval. Het was jammer dat Cédrine al een ruim gat had geslagen, anders kon ik wellicht sprinten voor de winst. Dat is iets waar ik helaas geen invloed meer op had. Na de laatste top was ik blij dat ik de aansluiting bij het peloton kon maken. Ik denk dat ik vandaag het maximaal haalbare heb gepresteerd. Ik wil de groene trui nu graag naar de finish brengen, maar het is eerst zaak om van deze helse krachtsinspanning te herstellen.”

"Het was knokken vandaag"

Marianne Vos

Ploegleider Jan Boven toont zich na afloop een tevreden persoon. “We wilden vandaag met Marianne inlopen in het puntenklassement, maar hadden niet verwacht nu al in het groen te staan. Onderweg ontstond er, mede door beulswerk van de ploeg, een fijne situatie voor ons. Fem offerde zich op in dienst van Marianne, waardoor zij bij de tussensprint en uiteindelijk ook op de streep de nodige punten kon oprapen. Riejanne Markus kende een mindere dag. Al snel bleek waar we al een beetje voor vreesden. Riejanne is momenteel niet sterk genoeg om te wedijveren met de vrouwen van het algemeen klassement. Zij liet vandaag lopen om krachten te sparen voor de komende dagen. Wie weet wat er dan nog mogelijk is voor haar. We kijken desalniettemin terug op een geslaagde dag, gezien de prestaties van Marianne, Fem en de andere dames.”

Gerelateerde updates