Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
4/5 Differdange › Differdange 15km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Vos sprint naar vijfde plek in openingsetappe Tour de France Femmes

Vos sprint naar vijfde plek in openingsetappe Tour de France Femmes

In de openingsetappe van de Tour de France Femmes avec Zwift is Marianne Vos naar de vijfde plaats gesprint. In een chaotische finale in Den Haag moest de 37-jarige Nederlandse van Team Visma | Lease a Bike Women haar sprint van iets te ver inzetten. De ritzege was voor Charlotte Cool.

Rotterdam stond decor voor de start van de derde editie van de Tour de France Femmes avec Zwift. Vanuit de Nederlandse havenstad vertrok het peloton voor 123 vlakke kilometers richting aankomstplaats Den Haag.  

Het peloton had haar zinnen gezet op een massaspurt. De weinige aanvalspogingen in de openingsfase werden meteen tenietgedaan. De Team Visma | Lease a Bike Women-rensters waren steevast voorin het peloton te vinden. Voor de snelle Vos – die onderweg punten sprokkelde voor de puntentrui - lag er meteen een grote kans op een ritzege voor het grijpen. De voorbereiding op die sprint verliep chaotisch. Uiteindelijk moest de 37-jarige Nederlandse haar sprint van te ver inzetten. Vos eindigde op plek vijf.  

“Het was een behoorlijk hectische finale”, reageert Vos na afloop. “Er gebeurde van alles rondom me, maar ik was gefocust om een zo goed mogelijke sprint te rijden. Ik zat iets te ver naar achteren in de slotkilometer, waardoor ik niet kon meesprinten om de zege. Ik deed er nog alles aan, maar Cool bleek de snelste vandaag.”  

Ploegleider Jan Boven blikt terug op de eerste etappe van zijn rensters. “Gedurende de hele etappe heerste er nervositeit. We hoopten dat Marianne ging kunnen meedoen voor de ritzege. Ons doel was om het spoor van Lorena Wiebes te volgen in de sprint, maar achteraf gezien bleek dat vandaag niet de beste keuze.”  

Op dinsdag worden er twee etappes verreden in de Tour de France avec Zwift. Na een korte ochtendetappe staat er een zes kilometer lange individuele tijdrit op het programma. “Het wordt uniek om twee etappes in dezelfde dag af te werken”, zegt Riejanne Markus. “De rit in lijn wordt vergelijkbaar met de etappe van vandaag. De daaropvolgende tijdrit in Rotterdam is iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik heb er veel zin in.” 

 / 

Gerelateerde updates