#FoodFriday Recept voor havermout
#FoodFriday Recept voor havermout
Om het ontbijt voor onze wielrenners zo compleet en smakelijk mogelijk te maken
heeft
Team LottoNL-Jumbo’s chef Jesper Boom zijn eigen draai gegeven aan een gezond recept voor havermout. Het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken en
valt
heel makkelijk te combineren met allerlei lekkere ingrediënten. De basis ziet er als volgt uit:
1 deel havermout. 250 gr
2 delen melk of 500 ml. amandelmelk, sojamelk of water.
“Ik verwarm het vocht meestal tot net onder het kookpunt en doe dan de havermout erbij. Die kook ik al roerende tot de gewenste dikte. Let op: als je de havermout laat staan trekt hij door en zal het daarom dikker worden. Je kunt je pap makkelijk weer dunner maken door er gewoon weer wat vocht aan toe te voegen”, legt Jesper uit.
Als je dit hebt gedaan is de basis-pap af. Daarna is het tijd om allerlei lekkere dingen toe te voegen om het meer smaak te geven.
Tips van Jesper:
- Honing.
- Agave siroop.
- Gedroogd fruit.
- Vers fruit zoals, blauwe bessen, rood fruit etc.
- Chocolade pasta.
- Pindakaas.
- Notenpasta.
- Citroen of limoensap of rasp.